®

MARINEDECK 2000

Högpresterande korkkomposit för båtdäck

Det korrekta namnet på korkekens bark är suberos parenkym. Kork är mycket homogent och består nästan uteslutande av cellmembran som inga kanaler rinner igenom. Korkgranulat har utmärkta värmeisolerande egenskaper och kan minska värmeförlusten med 36 % eller lägre temperaturer med 53 %. En av produktens mest spännande användningsområden är i rymdfärjor, där den används som material i skyddande värmesköldar.

 

Korkvävnad bildas av döda celler. Varje korkcell består i sin tur av både fast- och gasformigt material, i huvudsak luft och koldioxid. En cm³ innehåller ungefär 40 miljoner celler.

Egenskaper

Många marinarkitekter, kaptener och ägare har valt denna produkt tack vare den extremt höga komforten och den mjuka känslan när Man får när man vistas på ett Marinedeck båtdäck. Dessa egenskaper är ett resultat av korkens naturliga sammansättning. När Marinedeck utsätts för extremt höga eller låga temperaturer förblir materialet behagligt – en naturlig högteknologisk kombination som levereras av naturen.

Rengöring

Det enda underhållet som Marinedeck-kork behöver är rengöring med en borste eller -kvast och två sorters torkdukar. Med dessa produkter och rätt rengöringsmedel kan alla däck med Marinedeck rengöras enkelt, smidigt och snabbt.

FSC-certifiering

Marinedeck-korkgranulat skördas i enlighet med kedjeförvaltningsprinciperna och certifieras av FSC-ramverket (Forest Stewardship Council®).

Flexiteek

Esthec

KiwiGrip


Marinedeck


Vyva fabrics

Teak Life

Om oss

Scandinavian Teak Decks vision är att bibehålla och stärka positionen som ett av världens främsta yachtdäcksföretag