Teakdäck

Seglare har i alla tider uppskattat båtdäck byggda i teak. Tack vare de exceptionella egenskaperna är Tectona grandis perfekt lämpat för båtliv: ogenomtränglig för röta, fritt från insekter och mycket tilltalande för ögat. Ett välbyggt teakdäck är ett slitstarkt och estetiskt tilltalande val för alla slags båtar och klimat.


Scandinavian Teak Deck har upprättat samarbete med ett litet antal teakleverantörer. Särskild vikt läggs vid att timret fälls i enlighet med alla rådande regler och förordningar. Oberoende av varifrån i världen stockarna kommer.

Prefabricerade teakdäck

Våra båtdäck byggs uteslutande från digitala däcksritningar. En prefabricerad
tillverkningsmetod ger många fördelar jämtemot att bygga teakdäcken direkt på båten planka-för-planka. De största vinningarna kommer från kortare ledtider och konstanta kvalitetsnivåer. Prefabriceringsmetoden ger oss också möjlighet att skicka båtdäcken till varv och slutkunder var som helst i världen.

Syntetiska yachtdäck

Flera däcksmaterial har lanserats på marknaden under de senaste åren. Detta är en trend som vi ser att ytterligare kommer att stärkas i framtiden. Vår strategi har varit att endast jobba med de mest framstående leverantörerna så att vi kan erbjuda en förstklassig slutprodukt.

Om oss

Scandinavian Teak Decks vision är att bibehålla och stärka positionen som ett av världens främsta yachtdäcksföretag